De mooiste tafelbladen voor je terrastafels

Als we het hebben over tafelonderstellen voor horeca tafels, ontkomen we er niet aan om hier ook onze tafelbladen bij te benoemen. Want aan alleen een tafelonderstel heb je natuurlijk niks, tenzij je tafelbladen nog goed zijn. Is dit niet het geval, dan raden we je aan even verder te lezen.

Tafelbladen voor de horeca

Een terrastafel of tafel voor binnen in je horecagelegenheid moet aan een aantal eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat ze bestand zijn tegen zon, regen, as, zuur, vet, krassen en meer. Je mag van een tafelonderstel natuurlijk ook het een en ander verwachten, maar in deze blog vertellen we je graag meer over de opties als het gaat om de tafelbladen voor je horeca tafels.

Materiaal tafelblad: werzalit, inox of teakhout?

Aangaande tafelbladen heb je de keuze uit meerdere materiaalsoorten, zoals werzalit (ook wel topalit genoemd), teakhout of inox. Tafelbladen van Werzalit zijn vrijwel ongevoelig voor mechanische, thermische en chemische invloeden. Het gladde, gesloten oppervlak van Werzalit tafelbladen is gemakkelijk te reinigen en voldoet aan de hygiënische eisen in de professionele gastronomie. Tafelbladen van inox zijn eigenlijk tafelbladen van RVS. Ook deze tafelbladen zijn sterk en ongevoelig voor bepaalde invloeden van buiten, en op een dergelijke manier behandeld dat er geen roest en/of corrosie optreedt. Onze Inox terras tafelbladen zijn zowel zeer hygiënisch als onderhoudsarm. De tafelbladen van teakhout zijn eveneens sterk en gaan lang mee. Teakhout bevat van nature meer olie waardoor het een geschikt is voor zowel buiten en binnen. Dus als je een natuurlijk materiaal wilt, kies je voor een onbehandeld teakhouten blad. Prachtig en sfeervol in al zijn eenvoud. 

Vorm van het tafelblad

Naast keuze in materiaal heb je ook nog keuze in de vorm van de tafel. Kies je voor een rond of een vierkant tafelblad? Of wil je een groter oppervlakte waar je meer mensen aan kwijt kan en kies je dus een rechthoekig tafelblad? Bij Okido kan het allemaal, ook een combinatie hiervan op je terras is mogelijk aangezien we van de verschillende vormen ook dezelfde designopties hebben.

Design tafelbladen

Als het gaat om de uitstraling van je terras is niet alleen de vorm, maar ook het design van het tafelblad van belang. Daarom heeft Okido ruime keuze in designs voor de tafels. De teakhouten tafels hebben altijd dezelfde look, maar de tafelbladen van werzalit zijn verkrijgbaar in met verschillende motieven; van krantpapier tot de Friese vlag, van marmerlook tot sloophout. Wat jij maar wilt! 

Soorten onderstellen in combinatie met tafelbladen

In principe kunnen al onze tafelbladen gecombineerd worden met onze tafelonderstellen. Het een past natuurlijk beter bij het ander, maar daar geven we je graag advies over!